Raad aan die slaaploses

Raad aan die slaaploses 

Moenie probeer skape tel nie. Dis net vir die met baie praktiese kennis. Ek het dit verlede nag probeer: Presies soos my pa gemaak.

Sonder pyp en hoed natuurlik! Hek oop, net genoeg vir skape om min of meer een een deurtekom. Daar was natuurlik eers huiwering van hulle kant af en toe het hulle een een versigtig die hek benader. Ek het begin tel: een…twee… drie…vier vyf sesseweagtnegetien.

Toe begin die stampede wat enige vakbondleier juigend saam sal laat toy-toy. Blerend, met verwilderde oe,storm hulle deur die hek ek kan hulle tongetjies duidelik sien, later ook hulle pote want toe le ek al op my rug.

Bang dat die hele buurt nou al wakker is, loop ek in die donker kombuis toe, maak koffie em gaan sit op my stoel. Wa wyd wakkker tel ek die ligte van die paar karre wat laat nag nog op die Capmans Peak  pad ry.

Geskryf deur:  Anna Jansen van Vuuren

NGVishoek: Ds. ( dominee ) Martin Barnard.