Raak jy stil?

Susannah se voorbeeld moes ’n uitwerking op haar kinders gehad het aangesien twee van haar seuns later bekendes in die kerkwêreld geword het: John Wesley was die stigter van die Metodistekerk en sy broer, Charles Wesley was die skrywer van talle bekende gesange.

 

Wat is jou reaksie wanneer storms in jou lewe woed? Maak jy tyd om stil te word en met God oor jou storms te gesels of word jy deur die storms ingetrek terwyl jy van God vergeet?

 

In Psalm 89:9-10 lees ons: “Here, almagtige God, wie is soos U? . . . U heers oor die onstuimige see: as sy golwe opstaan, laat U hulle bedaar.” Ook in Psalm 46:11-12 lees ons: “Bedaar en erken dat Ek God is, hoog bo die nasies, hoog bo die aarde. Die Here, die Almagtige, is by ons, die God van Jakob is vir ons ‘n beskutting.”

 

God is Almagtig. Hy beskut ons teen storms en Hy maak die golwe wat in ons werkplek of huisgesin woed, stil. Al wat ons moet doen, is om tyd te vind waar ons in die oog van die storm kan inbeweeg sodat ons met ons Maker daaroor kan gesels en soos Susannah kan luister hoe Hy teruggesels. Sterke.

 

Vader God, baie dankie dat U die storms in my lewe kan stil maak. Lei my om die geleenthede in my lewe raak te sien waar ek soos Susannah in my besige dag kan stil raak om met U te gesels en van U te hoor. Ek vra dit in die Naam van Jesus Christus. Amen.

NGVishoek: Ds. ( dominee ) Martin Barnard.